تناسب اندام و تغذیه

زغال اخته ؛ از درمان عفونت ادراری تا کاهش عوارض قلبی

تهیه و ترجمه توسط: دکتر امین اسماعیلی

زغال اخته سرشار از مواد مغذی و آنتی اکسیدان است. بسیاری از مردم زغال اخته را به دلیل دارا بودن مواد مغذی و آنتی اکسیدانی بالا یک ماده غذایی فوق العاده می دانند. مردم از زغال اخته به عنوان سس،آب میوه یا دسر استفاده می کنند.

و بومی آمریکای شمالی است. و اکنون در 58000 هکتار زمین کشاورزی در شمال ایالات متحده، شیلی و کانادا رشد می کند.

در حقیقت، تحقیقات نشان می دهد که مواد مغذی موجود در این میوه باعث کاهش احتمال عفونت دستگاه ادراری (UTI)، پیشگیری از انواع سرطان، بهبود عملکرد سیستم ایمنی و کاهش فشار خون می گردد.

فواید

گایدلاین غذایی برای آمریکایی ها 2020 تا 2025 به مردم توصیه می کند رژیم غذایی را داشته باشند که شامل مقادیری از میوه ها و سبزیجات است و یک منبع خوب از ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها میشود.

از نظر تاریخی، بومیان آمریکا از این میوه به عنوان درمان بیماری های مثانه و کلیه استفاده می کردند. درحالیکه انگلستانی ها از آن برای درمان کم اشتهایی، مشکلات معده، اختلالات خونی وکمبود ویتامین ث.

کنترل و مدیریت عفونت مجاری ادراری

زغال اخته در درمان های سنتی عفونت دستگاه ادراری (UTI) نقش داشته است. سطح بالای آنتی اکسیدان پروآنتوسیاندین ها (PACS) در این میوه ممکن است از چسبیدن برخی از باکتری ها به دیواره های مجاری ادراری جلوگیری کند. به این ترتیب PACs های موجود در زغال اخته ممکن است از عفونت جلوگیری کند.

با این حال ، تحقیقات در مورد اثرات زغال اخته بر درمانUTI نتایج متناقضی را به همراه داشته است.

در سال 2016 بررسی ها نشان داد که متخصصان پزشکی معمولا زغال اخته را برای زنان مبتلا به عفونت ادراری مکرر توصیه می کنند و بررسی دیگر که درسال 2014 روی 516 شرکت کننده مطالعه شد، نشان داد که مصرف کپسول زغال اخته 2 بار در روز باعث کاهش بروز عفونت های ادراری می شود.

از سوی دیگر، در یک مطالعه در سال 2015، محققان دریافتند که اگرچه کپسول زغال اخته می تواند این کار را انجام دهد اما بعید است که آب آن همان اثر را داشته باشد. این به این دلیل است که غلظت بالا از عصاره ی زغال اخته برای جلوگیری از چسبندگی باکتری ها لازم است

آب این میوه موجود در بازار چنین مقادیر بالایی از PAC را ندارد. درهمین حال در سال 2019 یک مطالعه نشان داد اگر چه با زغال اخته میتوان از شر باکتری هایی که منجر به عفونت های ادراری می شوند خلاص شد، اما ترکیب عصاره آن با اسید کاپرلیک به دست آمده از روغن نارگیل و عصاره پونه کوهی باعث ریشه کن شدن باکتری های رایج مثل اشرشیا کلی نیز می شود.

هم اکنون می توانید جهت سفارش کپسول زغال اخته هربالیو کلیک کنید

کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی

در سال 2019 یک مطالعه نشان داد که مکمل زغال اخته در رژیم غذایی ممکن است به فرد کمک کند که چندین خطر بیماری قلبی عروق (CVD) را مدیریت کند. این شامل فشار خون سیستولی است، که این فشار در زمان انقباض عضله قلب ایجاد میشود (مثلا وقتی میگیم فشار 12 روی 8 هستش، به این عدد 12 میگن فشار خون سیستولی).

این مطالعه هم چنین نشان داد که مکمل زغال اخته به کاهش توده بدن (BMI) و بهبود سطح لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) یا همان کلسترول خوب کمک میکند.

در یک مطالعه دیگر در سال 2019، دانشمندان 78 شرکت کننده که اضافه وزن یا چاقی داشتند را مورد بررسی قرار دادند.

این مطالعه نشان داد که مصرف روزانه یک دوز از یک نوشیدنی زغال اخته کم کالری با محتوای بالای ترکیبات گیاهی، باعث کاهش قند خون، علائم التهاب و افزایش سطح لیپوپروتئین HDL در فرد می شود.

کند کردن پیشرفت سرطان

در سال2016، بررسی 34 مطالعه پیش بالینی نشان داد که زغال اخته یا ترکیبات موجود در زغال اخته اثرات مفیدی برسلول های سرطانی در لوله آزمایش دارد. این فواید شامل:

  • مرگ سلول های سرطانی
  • کند کردن رشد سلول های سرطانی
  • کاهش التهاب

این بررسی هم چنین نشان داد که این میوه می تواند چندین مکانیسم دیگر را که باعث رشد و گسترش سرطان می شود، تحت تاثیر قرار دهد.

اگرچه آزمایش بر روی انسان های مبتلا به سرطان محدود است، اما یافته ها، نوید بخش مدیریت بهتر برخی سرطان ها در کنار درمان های استاندارد در آینده می باشد.

افزایش سلامت دهان و دندان

پرو آنتوسیانیدهای موجود در زغال اخته ممکن است برای سلامت دهان مفید باشد. بر اساس یک مطالعه در سال 2019، PAC های موجود در میوه هایی مانند زغال اخته، ممکن است از دندان ها در برابر رشته ای از باکتری هایی که منجر به پوسیدگی دندان میشود محافظت کند.

هم چنین ممکن است در پیشگیری از بیماری های لثه مفید باشد.

تغذیه

نصف لیوان از این حاوی:

  •   25  کالری
  • 0.25 گرم پروتئین
  •  0.7 گرم چربی
  • 6.6 گرم کربوهیدرات که شامل 2.35 گرم شکر طبیعی
  • 2 گرم فیبر
  • 4.4 میلی گرم کلسیم
  • 0.12 میلی گرم اهن
  • 3.3 میلی گرم منیزیوم
  • 6 میلی گرم فسفر
  • 44 میلی گرم پتاسیم
  • 1.1 میلی گرم سدیم
  • 0.05 میلی گرم زینک
  • 7.7 میلی گرم ویتامین ث
  • 0.5 میکروگرم فولات
  • 35 واحد بین المللی ویتامین آ
  • 0.72 میلی گرم ویتامین ای
  • 2.75 میکروگرم ویتامین کا

هم چنین حاوی طیف وسیعی از ویتامین های B حیاتی است از جمله:

  • ویتامینB-1  (تیامین)
  • ویتامین B-2 (ریبوفلاوین)
  • ویتامین B-3 (نیاسین)
  • ویتامین B-6 (پیروکسیدین هیدروکلراید)
  • هم چنین منبع خوبی از ویتامین ث است.

ویتامین ث یک آنتی اکسیدان قوی است و می تواند:

  • برخی از آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد را مسدود نماید
  • جذب آهن از منابع گیاهی را بهبود ببخشد
  • سیستم ایمنی را تقویت کند
  • از تولید کلاژن برای بهبود زخم حمایت کند

مصرف فیبر بیشتر ممکن است به افراد کمک کند تا خطر ابتلا به طیف وسیعی از بیماری ها از جمله:

  • سکته
  • بیماری های عروق کرونر قلبی
  • فشار خون
  • کلسترول بالا
  • دیابت
  • چاقی
  • برخی از مشکلات گوارشی کاهش یابد.

افزایش مصرف فیبر هم چنین ممکن است به کاهش فشار خون و سطح کلسترول، بهبود حساسیت به انسولین و افزایش کاهش وزن برای افراد چاق کمک کند.

ویتامین ای یک آنتی اکسیدان محلول در چربی است که یک منبع مطمئن در عملکرد سیستم ایمنی ایفا می کند. ممکن است به افراد کمک کند تا از شرایط مزمن مرتبط با رادیکال های آزاد خلاص شوند، مانند:

  • بیماری قلبی
  • سرطان
  • آب مروارید
  • بیماری آلزایمر
  • آرتروز

جهت مشاهده ویتامین های تقویت کننده قلب و عروق کلیک کنید

رژیم غذایی

کشاورزان زغال اخته تازه را در ماه های سپتامبر و اکتبر برداشت می کنند. بنابراین پاییز بهترین زمان برای خرید این میوه است. هم چنین به صورت خشک، منجمد یا کنسرو شده در اکثر مواقع سال در دسترس هستند. افراد می توانند زغال اخته تازه را در یخچال نگهداری کنند یا آن ها را منجمد کرده و بعدا از آن ها استفاده کنند.

اگرچه برخی از محصولات زغال اخته ممکن است حاوی شکر اضافه شده باشند، این به این دلیل است که این میوه بسیار ترش است و ممکن است مصرف بدون مقداری شیرین کننده اضافی دشوار باشد. برای افراد مهم است که بر چسب مواد تشکیل دهنده را بررسی کنند و مطمئن شوند که محصولی را با کمترین شکر اضافه شده انتخاب نمایند.

آب زغال اخته اغلب حاوی دیگر میوه ها و شیرین کننده ها  است . افرادی که به دنبال آب این میوه هستند که بیشترین فایده را داشته باشد، باید آب میوه ای را مصرف نمایند که زغال اخته به عنوان ماده اصلی ذکر شده باشد.

سس زغال اخته ممکن است بخش مهمی از یک وعده غذایی تعطیلات باشد اما راه های زیادی برای لذت بردن از این میوه در تمام طول سال وجود دارد.

در این جا چند نکته وجود دارد که افراد میتواند برای گنجاندن زغال اخته در رژیم غذایی خود امتحان کنند:

  1. به همراه آجیل بدون نمک و دانه ها، زغال اخته خشک شده را مصرف نمایند.
  2. یک مشت کوچک میوه ی یخ زده را در اسموتی میوه خود بگنجانند.
  3. این میوه را بصورت خشک شده به بلغور جو دوسر یا غلات سبوس دار اضافه نمایند.
  4. زغال اخته خشک شده یا تازه در دستور پخت مافین یا کوکی بگنجانند.
  5. زغال اخته خشک شده را به سالاد خود اضافه نمایند.
  6. زغال اخته تازه را در دسر سیب، مانند پای سیب برای طعم بیشتر استفاده نمایند.

خطرات

افرادی که داروی رقیق کننده خون (وارفارین) مصرف می کنند باید در مورد مصرف کردن این میوه با پزشک خود مشورت نمایند. طبق یک منبع مطمئن ممکن است با وارفارین یا سایر رقیق کننده ها تداخل داشته باشد و باعث افزایش اثرات ضد انعقاد شود.

محصولات این میوه هم چنین ممکن است منجر به دفع بیشتر اگزالات در ادرار شود و می تواند باعث ایجاد سنگ کلیه در افرادی که مستعد ابتلا به سنگ های نوع اگزالات کلسیم هستند. افراد باسابقه سنگ کلیه باید قبل از مصرف این میوه با پزشک خود صحبت کنند.

توجهات ویژه

یک ماده مغذی با فواید بالقوه برای سلامتی است، ولی این به معنی نیست که برای همه انتخاب خوب باشد. برخی شواهد نشان می دهد که خوردن آن برای همه خوب نیست. برخی از ملاحظاتی که یک فرد باید رعایت کند شامل منبع مورد اعتماد زیر است:

• بارداری

مشخص نیست و اطلاعات کمی در مورد این است که زغال اخته بر بارداری تاثیر منفی دارد یا خیر معلوم نیست. بهتر است فرد در مورد مصرف زغال اخته با پزشک معالج خود مشورت کند.

• عفونت مجازی ادراری

در حالی که زغال اخته ممکن است برای عفونت دستگاه ادراری مفید باشد، فرد باید به جای خود درمانی با زغال اخته یا محصولات آن، تشخیص رسمی داده شده و برنامه های درمانی توصیه شده توسط پزشک خود را دنبال کند.

• داروهای رقیق کننده خون

شواهد نشان می دهد که مصرف زغال اخته ممکن است اثر رقیق کننده خون دارو های تجویز شده را افزایش دهد.

• نوزادان

مشخص نیست که آیا مصرف زغال اخته در دوران شیر دهی بر نوزاد تاثیر دارد یا خیر.

• مشکلات معده

شواهد نشان می دهد که مصرف تعداد زیادی زغال اخته یا محصولات حاوی آن می تواند منجر به ناراحتی معده و اسهال شود. این امر به ویژه در کودکان خردسال صادق است.

خلاصه

منبع عالی از چندین مواد مغذی و آنتی اکسیدان ها است. و فواید سلامتی زیادی از جمله کمک به سلامت دهان، پیشگیری از عفونت های ادراری و احتمالا کمک به مراقبت از سرطان داشته باشد. اکثر مردم می توانند با خیال راحت و بدون مشکل زغال اخته را به رژیم غذایی خود اضافه کنند

اما افرادی که باردار هستند یا از دارو های رقیق کننده خون استفاده می کنند باید ابتدا با پزشک معالج خود در مورد مصرف آن مشورت کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.